niedziela, 10 maja 2015

Sałata grillowa Duet

Prosta, świeża sałata z niewielką ilością składników, ale bogatym smakiem. Idealnie pasuje do mięsa z grilla.

Składniki:
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 niewielka czerwona cebula
  • 200 g sera feta pokrojonego w kostkę
Dressing:
  • 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Składniki dressingu wymieszać.

Sałatę pokroić lub porwać na niewielkie kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pół-krążki.
Sałatę zmieszać z cebulą. Dodać dressing i jeszcze raz wymieszać. Fetę położyć na wierzchu sałaty i lekko ją wmieszać.

Sałata najlepiej smakuje lekko schłodzona, ale równie dobrze można ją zabrać na grill w zwykłym plastikowym pojemniku.




Sałatki na grilla

3 komentarze:

Z przyczyn technicznych komentarze przed publikacją będą weryfikowane.