tag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post2181247143504645299..comments2024-03-25T01:12:11.146+01:00Comments on Trzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarny: Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod beząTrzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarnyhttp://www.blogger.com/profile/12740354068586566799noreply@blogger.comBlogger55125tag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-29092932457466769742023-12-15T15:19:03.708+01:002023-12-15T15:19:03.708+01:00Ciasto przepyszne, pięknie się prezentuje. Robię ...Ciasto przepyszne, pięknie się prezentuje. Robię kolejny raz. Polecam. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-49768162837111611862022-06-20T23:01:02.743+02:002022-06-20T23:01:02.743+02:00Och, wspaniałe! Nadaje się na królewski stół!Och, wspaniałe! Nadaje się na królewski stół!Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-82308104521572903402022-05-17T22:24:19.569+02:002022-05-17T22:24:19.569+02:00Wygląda pysznie Wygląda pysznie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-87783635518828994082022-04-14T12:51:21.554+02:002022-04-14T12:51:21.554+02:00Uwielbiam to ciasto. Ja zamiast wiśni daje borówki...Uwielbiam to ciasto. Ja zamiast wiśni daje borówki w galaretce. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12950688001726747415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-52289068973183171952021-01-02T12:23:08.036+01:002021-01-02T12:23:08.036+01:00Zamiast żelatyny ja bym np.dala śmietan - fix zaws...Zamiast żelatyny ja bym np.dala śmietan - fix zawsze tak robię przy takich kremach z żelatyna mi czasem grudki wychodzą a tak to jest super masa jednolita i sztywnaLili2019https://www.blogger.com/profile/08880908849606058094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-36399759375695406162020-08-23T07:53:06.008+02:002020-08-23T07:53:06.008+02:00Zdzislawo, to proszę korzystać z temomixa. Tam kr...Zdzislawo, to proszę korzystać z temomixa. Tam krok po kroku pokazany jest przepis i waga składników. Nawet mój mąż nauczył się gotować. Droga Pani bez przesady, przepis jest jasny, bez przesady z tymi ,,różnymi łyżkami ". Do Trzeci Talerz dzisuaj wlasnie będę kończyła ciacho ( wczoraj ipieklam biszkopt), pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-6350443474076290812020-05-15T17:53:26.667+02:002020-05-15T17:53:26.667+02:00Robiłam, jest naprawdę pyszne.Robiłam, jest naprawdę pyszne.Betihttps://www.blogger.com/profile/16578791389434903967noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-40761159572236274452020-04-07T18:23:04.863+02:002020-04-07T18:23:04.863+02:00Mam podobnie, dlatego dzielę się chętnie i karmię ...Mam podobnie, dlatego dzielę się chętnie i karmię innych :)<br />Dziękuję za podzielenie się opinią i pozdrawiam serdecznie <3Trzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/12740354068586566799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-13506016959988146212020-04-07T11:53:40.459+02:002020-04-07T11:53:40.459+02:00Ciacho pycha :) Piekłam i zamierzam je zrobić tera...Ciacho pycha :) Piekłam i zamierzam je zrobić teraz na święta. Nie robię go zbyt często bo niestety nie potrafię się powstrzymać i jem, jem, jem...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-74084347926119863002020-02-01T22:11:29.022+01:002020-02-01T22:11:29.022+01:00Kurcze! Twoje Morze Czarne wygląda obłędnie! Na sa...Kurcze! Twoje Morze Czarne wygląda obłędnie! Na sam widok leci mi ślinka! Mmmmmmmmmmmmmmm!Prewencjuszkahttps://policjantka.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-44367030050386367372020-01-30T20:17:21.836+01:002020-01-30T20:17:21.836+01:00Pyszne ciasto Pyszne ciasto Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00328872693228250228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-17431034867672062792020-01-30T18:51:11.633+01:002020-01-30T18:51:11.633+01:00piekłam to ciasto, trochę odcukrzyłam, gdzie było ...piekłam to ciasto, trochę odcukrzyłam, gdzie było można /do śmietany 1,5 łyżki, do ciasta 150 gram/ do śmietany 30% dałam łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody i 250g mascarpone,ponadto wiśnie mrożone dodałam do galaretki wiśniowej rozpuszczonej w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, nasączyłam sokiem z cytryny,wyszedł superAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-87436982770774100772019-12-18T06:19:38.246+01:002019-12-18T06:19:38.246+01:00Ciasto pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje...
...Ciasto pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje... <br />Izahttps://www.blogger.com/profile/03868266963082080774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-65619918382329838122019-12-16T22:28:37.613+01:002019-12-16T22:28:37.613+01:00Na pewno można dodać żelatynę, ale ja jej nie stos...Na pewno można dodać żelatynę, ale ja jej nie stosuję do tego ciasta, więc nie podpowiem. Podpowiem za to, że z pewnością problemem jest śmietana. Śmietana 36% (kupuję z Piątnicy) nigdy mnie nie zawiodła. Używam jej do tortów itd. Jest gęsta i zwarta już w kubeczku. Natomiast z lejącą śmietaną 30% mam średnie doświadczeia i nigdy jej nie używam.Trzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/12740354068586566799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-8351312122912604762019-12-16T21:22:34.580+01:002019-12-16T21:22:34.580+01:00Czy do masy o bitej śmietany można dodać żelatynę ...Czy do masy o bitej śmietany można dodać żelatynę jeśli tak to ileAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-76291114758135920502019-12-16T02:17:56.970+01:002019-12-16T02:17:56.970+01:00Czy do masy i bitej śmietany można dodać żelatynę ...Czy do masy i bitej śmietany można dodać żelatynę jeśli tak to ile? Piekłam ciasto pyszne ale się rozpadałoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-64426182470031872232019-12-07T08:38:42.591+01:002019-12-07T08:38:42.591+01:00Dziękuję za piękną rekomendację :-)Dziękuję za piękną rekomendację :-)Trzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/12740354068586566799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-71200710536488498072019-12-06T21:06:26.693+01:002019-12-06T21:06:26.693+01:00Jest przepyszny piekła ten placek na swoje urodzin...Jest przepyszny piekła ten placek na swoje urodziny ������ Dzisiaj piękę siostrze na urodziny ������Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-55841937604841783132019-11-05T08:10:53.796+01:002019-11-05T08:10:53.796+01:00Jeśli już to "bomba"...Jeśli już to "bomba"... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-30366323857440735862019-08-28T08:16:13.126+02:002019-08-28T08:16:13.126+02:00Uwielbiam tego typu wypieki i koniecznie trzeba si...Uwielbiam tego typu wypieki i koniecznie trzeba się nimi zainteresować, dlatego polecam Wam wejść sobie na stronę <a href="https://basiazsercem.pl/" rel="nofollow">https://basiazsercem.pl/</a> aby sprawdzić, jaka mąka będzie do wypieków najlepsza. Moim zdaniem warto sięgać własnie po te najlepsze propozycje, aby wypieki były jeszcze pyszniejsze. Nowakhttps://www.blogger.com/profile/17994298538891338165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-85542137114101397672019-08-27T07:21:55.157+02:002019-08-27T07:21:55.157+02:00Witam. To ile tej mąki ma być w dag Witam. To ile tej mąki ma być w dag Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-75132296020273726982019-04-27T15:47:48.309+02:002019-04-27T15:47:48.309+02:00Dżem jak najbardziej. Mrożone owoce nie. Pozdrawia...Dżem jak najbardziej. Mrożone owoce nie. Pozdrawiam :-)Trzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/12740354068586566799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-70098365757692060622019-04-27T15:25:14.581+02:002019-04-27T15:25:14.581+02:00Czy można dać truskawki mrożone zamiast wiśni lub ...Czy można dać truskawki mrożone zamiast wiśni lub dżem? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04651310336511809665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-31223666971488632622018-11-11T21:02:17.086+01:002018-11-11T21:02:17.086+01:00Nie, nie rozpuści się. Masa śmietanowa jest stabil...Nie, nie rozpuści się. Masa śmietanowa jest stabilna, więc kładziemy od razu.Trzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/12740354068586566799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6327537364617912319.post-12023076113317576712018-11-11T19:57:24.501+01:002018-11-11T19:57:24.501+01:00A czy ta beza nie rozpuści się od masy śmietanowej...A czy ta beza nie rozpuści się od masy śmietanowej, od razu można kłaść? ,czy bezpośrednio przed podaniem ?magoahttps://www.blogger.com/profile/11614002459136322154noreply@blogger.com