Pomidorki daktylowe zamienione w tulipany to ciekawy pomysł
na prostą, szybką i smaczną przystawkę.
Właściwie trudno tu o jakikolwiek
konkretny przepis. Na pewno przydadzą się małe pomidorki (u mnie daktylowe),
szczypiorek, sałata (np. rzymska) i przyprawiony serek twarogowy.
Serek musi być gęsty, żeby nie
wypływał z pomidorków. Ja użyłam fety i ricotty, które zmieszałam, doprawiając
pieprzem i świeżą bazylią. Można jednak doprawić go wg własnych upodobań.
Pomidorki wystarczy głęboko
naciąć na krzyż i usunąć wodnisty środek. Napełnione serkiem pomidorki trzeba
ułożyć na talerzu przybranym sałatą i szczypiorkiem. Ja dla wygody do
napełniania użyłam jednorazowego worka cukierniczego, ale można to zrobić po prostu
łyżeczką.
Pomysł na tę przystawkę narodził
się w innej głowie, ale nie jestem w stanie wskazać, w której :) Nie podaję
więc linka, ale sam pomysł puszczam dalej, bo być może komuś spodoba się tak,
jak mnie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Z przyczyn technicznych komentarze przed publikacją będą weryfikowane.